Written By LUKMAN GANU on Ahad, 6 Mac 2016 | 2:43 PTGSalah satu fungsi yang tidak terdapat pada aplikasi WhatsApp sehingga kini, tetapi popular di kalangan pengguna Telegram adalah keupayaan menghantar dokumen.

Kini, pihak WhatsApp nampaknya cuba mengatasi perkara berkenaan, dan telah mulakan ujian menghantar dokumen melalui aplikasi permesejan mereka.

Fungsi penghantaran dokumen ini hadir pada panel perkongsian sama yang menggunakan penghantaran gambar dari galeri, atau daripada kamera.

Sebuah ikon dinamakan dokumen hadir, membolehkan pengguna memilih dokumen daripada peranti mudah-alih mereka dan menghantarnya terus kepada rakan-rakan lain.


Buat masa ini, daripada ujian kami, ia membolehkan kami menghantar dokumen kepada pengguna iPhone dan Android, tetapi gagal untuk penghantaran ke Windows Phone, apatah lagi BlackBerry.

G+

Anda baru saja membaca artikel tentang Kini WhatsApp Telah Membolehkan Penghantaran Fail Dokumen. Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Masukkan email anda dibawah ini untuk berlangganan secara percuma dengan email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel terbaru dari LUKMAN GANU
feedburner

0 ulasan:

Catat Ulasan

aik.. baca je ke.. komen la sikit.hehe

LUKMAN GANU © 2014.
Blog Lukman Ganu memaparkan info-info menarik, berita-berita, ilmu pengetahuan, tutorial dan banyak lagi. Powered By Blogger